PATENT

MARKA TESCİLİ ÖNEMLİ NOT

TESCİLİ OLMAYAN MARKA; TAPUSU OLMAYAN ARSAYA BİNA YAPMAYA BENZER !

İrili ufaklı her firmanın; ürettiği, ithal ettiği veya sattığı bir mamul için yaptığı bir reklam, promosyon ve araştırma geliştirme harcamaları vardır. Bu harcamaların temel mantığı ürün kalitesinin geliştirilerek ve marka tanımı yapılarak ürünün piyasada tutulmasını sağlamaktadır. Ancak yüksek maliyetlerle piyasada tutundurulmuş olan her ürün; markası, tasarımı ve özellikleri açısından taklit edilmeye mahkumdur. 

 

Reklam, araştırma, geliştirme maliyetlerine ihtiyaç duymayan taklit ürünler, orjinal ürünün piyasasını son derece daraltarak haksız rekabete sebep olurlar. Bunun yanında; tescilsiz olarak marka, tasarım, patent kullanan firmalar istemeyerek de olsa başkalarının haklarına tecavüz etmiş olabilirler ve son derece ağır hukuksal yaptırımlarla karşılaşabilirler. 

 

Marka, tasarım ve patentlerinizi korumanın veya korunmakta olan haklara tecavüzden kaçınmanın en kesin yolu tescildir.

 

Firmanızın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odası veya ilgili diğer odalara kayıtlı olunması, markanızın tescilli olduğu anlamına gelmemektedir.


TİCARET ÜNVANLARI BAŞKA KANUNLARLA TESCİL EDİLMİŞ OLSA BİLE, MARKA OLARAK TESCİL EDİLMEDİKÇE; MARKA SAYILMAZ!

 

Markanın tescili Türk Patent Enstitüsünce (TPE) yapılmakta olup, Türkiye geneli ve  Eskişehir ilinde ve bu işlemleri profesyonel anlamda, yasal Marka ve Patent vekilliğine sahip MEGA PATENT ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI ofiisimiz tarafından tescil ettirilmektedir.

 

Marka tescili tamamen Marka vekili ile Türk Patent Enstitüsü arasında belirli işlemler sürecinin sonuçlandırılmasıyla elde edilen ticari bir haktır.

 

Haklarınıza sahip çıkabilmeniz için, markanızı tecil ettirmeniz gerekir.


Marka, Tasarım, Patent ve Faydalı Model tescil işmemlerinde Eskişehirin ilk ve tek Marka ve Patent Ofisi olan MEGA PATENT YÖNETİM DANIŞMANLIĞI dışındaki Marka ve Patent vekili olmayan kişilere itibar etmeyiniz.


MARKANIN REKLAMI ONU TESCİL ETTİRMEKLE BAŞLAR.

MARKA FİRMANIZIN PRESTİJİDİR.

PROFESYONELLERLE ÇALIŞMAK İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR.


Yazdır



Bilgi Bankası